Met Triflex worden gebouwen en constructies duurzaam beschermd en wordt de levensduur verlengt. Als de systemen van Triflex zijn aangebracht, is het niet meer zichtbaar wat de afdichting allemaal behelst. De hoogste tijd dus om eens stil te staan bij de opbouw van het systeem en alles wat erbij komt kijken.
Laag voor laag
Wat niet zichtbaar is in het eindresultaat, is dat een afdichting van Triflex meerdere lagen heeft. Dat bepaalt de kwaliteit en de levensduur van het oppervlak. De meest uitgebreide afdichting zit als volgt in elkaar:
- Primer
Allereerst wordt een primerlaag aangebracht. Deze dringt goed door in de poriën van de ondergrond. De primer zorgt voor de verbinding tussen de ondergrond en de afwerklaag of membraanhars. Bij een harde, gladde ondergrond, is deze hechting extra belangrijk, om de vloercoating houvast te geven. De primer ‘verzegelt’ de ondergrond, waardoor de vloercoating niet te veel wegzakt. Anders gezegd: de absorptie door de ondergrond neemt af en de coating hecht zich aan de primer.
- Hars-vlies-hars
Triflex Speciaalvlies wordt toegepast als versterkende laag. Het heeft een scheuroverbruggende werking, zodat bij eventuele werking of scheurvorming in de ondergrond, de waterdichting toch gegarandeerd is. Bovendien waarborgt het de beheersing van de laagdikte in de verschillende Triflex afdichtingsystemen. De verwerking van het speciaalvlies vindt plaats in onze harsen. Het vlies wordt ‘nat-in-nat’ volledig verzadigd, zodat er een compacte laag ontstaat.
- Slijtlaag
De slijtlaag zorgt ervoor dat het membraan wordt genivelleerd en voorkomt beschadiging van de scheuroverbruggende laag.
- Finish
Ter verhoging van de chemische en mechanische bescherming dient een finish te worden toegevoegd.
- Instrooimateriaal
Er is een ruime keuze aan antislip instrooimateriaal, indien gewenst decoratief. De zandkorrels, chips, of andere materialen worden in een natte laag ingestrooid, waarna het eventueel wordt geseald voor behoud van de instrooiing.